top of page

Craft, activity and play ideas

Public·24 members

Kuzma Vladimirov
Kuzma Vladimirov

Arome Naturale Folosite In Bucataria Romaneasca Tarhon Marar Patrunjel Cimbru


In bucatariile romanilor predomina patrunjelul, mararul, leusteanul, frunzele de telina si cimbrul. Pe langa aromele puternice, acestea poseda si un intreg arsenal de vitamine si minerale, care ajuta la intarirea sistemului imunitar la orice varsta. In plus, se gasesc usor, pe orice taraba in piata, si pot fi crescute si in ghiveci, pentru a avea in permanenta la indemana ierburi proaspete pentru mancare.




Arome Naturale Folosite In Bucataria Romaneasca Tarhon Marar Patrunjel Cimbru



Mai putin utilizate in mancarurile traditional romanesti, dar regasite adesea din belsug in bucatariile romanilor sunt si busuiocul verde, tarhonul, salvia, rozmarinul sau oregano, folosite mai ales la condimentarea tocanitelor si fripturilor. Multe dintre aceste ierburi au arome puternice si trebuie folosite cu moderatie, adaugate mai ales dupa ce mancarea a fost gatita si luata de pe foc, pentru ca acestea sa isi poata pastra vitaminele si savoarea.


Ingrediente pentru pachetele de pui: 300 gr. spanac. un piept de pui 200 gr. cascaval 2 oua 1/2 ceapa 2 catei usturoi sare piper faina pesmet ulei Pentru garnitura: cartofi/orez Pentru sosul de iaurt: 300 gr. iaurt sau sana putin usturoi pisat sare piper ulei de masline patrunjel tocat marar/cimbru zeama de la 1/2 lamaie


Aceasta grupa cuprinde un numar foarte mare de plante ce apartin unor familii botanice diferite, au durata de viata anuala, bienala sau multianuala si, in functie de specie, sunt cultivate pentru consumul partilor vegetative, al fructelor sau semintelor, caracterizate printr-un continut remercabil de uleiuri eterice care le dau aroma si gustul specifice.Prezinta interes deosebit acele specii care se intrebuinteaza in arta culinara la condimentarea mancarurilor sau in industria conservelor, a bauturilor alcoolice sau racoritoare, in coferatie, cosmetica, medicina (mararul, patrunjelul pentru frunze, cimbrul, cimbrisorul, asmatuiul, busuiocul, cresonul, salvia, roinita, coriandru, chimenul, anasonul si altele). Ca urmare a gamei largi de utilizari, se folosesc tot timpul anului, in stare proaspata sau uscata.Infiintarea culturilor de plante aromatice si condimentare se face prin semanat direct, despartirea tufelor si, uneori, prin rasad.


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page